Üniversitemiz Öğrencilerinden Sarıkamış Şehitlerine Saygı Nöbeti

09.01.2018

22 Aralık 1914 tarihinde başlayan, 9 Ocak 1915 yılında sona eren ve binlerce kahraman Osmanlı askerinin donarak ya da hastalanarak hayatını kaybettiği Sarıkamış Harekatı, Üniversitemiz öğrencilerinin de katılımıyla Ordu Çambaşı Yaylası’nda tutulan saygı nöbeti ile anıldı.

Ordu’da Sarıkamış Şehitlerimiz için 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda -7 derecede sabaha kadar devam eden Saygı Nöbetine, Ordu Üniversitesi öğrencilerinin de içerisinde bulunduğu yüzlerce genç katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı İle başlayan, Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunması ve gençlerin Sarıkamış Harekatı’nın vefa ile cefa dolu tarihe bıraktığı izleri konu edinen şiirler okuyarak konuşmalar gerçekleştirmesiyle devam eden saygı nöbeti,  Sarıkamış Şehidi Ali Torunoğlu’nun torunu Mehmet Toroğlu’nun Sarıkamış Savaşını anlatması ve ardından sabah namazının kılınmasıyla son buldu.

Tarihimizin azim ve kararlılığının en iyi timsallerinden biri olan Sarıkamış Harekatı’nın Türk milletinin cesaretini yansıtan bir kahramanlık mücadelesi olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,  Sarıkamış mücadelesinin destansı bir cesaret ve direniş örneği olarak kahramanlıklarla dolu tarihimizde mukaddes bir yeri bulunmaktadır. Sarıkamış Harekatı ile başlayan Çanakkale Savaşı ve Kut’ül Amare Kuşatması ile devam eden milletimizin azmini, vatanperverliğini ve yılmaz inancını gösteren büyük mücadelemiz, Kurtuluş Savaşı ile taçlanarak tarihe silinmez bir yazı ile kazınmıştır. Bu uğurda gözlerini bir an olsun kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor ve onlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.