Ordu Göç İdaresi Müdürlüğünden Rektör Yarılgaç'a Ziyaret

18.12.2017

Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş ve Ordu’da yaşayan Afganistanlı, Iraklı, İranlı ve Suriyeli göçmenler Rektör Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

18 Aralık “Uluslararası Göçmenler Günü” kapsamında yapılan ziyarette Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş Ordu’da yaşayan Göçmenler hakkında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı bilgilendirdi. Taş, “2000 yılında Birleşmiş Milletler Kurulunda kabul edilerek kutlanmaya başlanan Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle ilimizde ikamet etmekte olan kardeşlerimiz ile Sayın Rektörümüzü ziyaret ederek hem kendileriyle tanışma amaçlı hem de bu vatandaşlarımızın hangi konularda yardım alabileceklerine dair bilgi alışverişi yapmak amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdik.” dedi.

Rektör Yarılgaç “Asya, Avrupa ve Ortadoğu’nun kesiştiği dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz, hızla artan ekonomik, siyasi ve sosyal gücü ile bölgesinde istikrar abidesi olarak yükselmektedir. Bu sebeple ülkelerinden kopan insanlar için umut kapısı olarak görülen ülkemiz, çok büyük göç dalgalarına tanıklık etmekte ve hali hazırda milyonlarca göçmene ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Ordu Üniversitesi olarak bizler de lisans eğitimi yarıda kalan göçmenlerle ilgili neler yapabileceğimiz noktasında Sayın Müdürümüz'le ortak çalışma alanları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu vesile ile Ordu Göç İdaresi Başkanlığına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası Rektör Yarılgaç'a  Iraklı göçmen Susan Falah Abbas tarafından yapılan tablo hediye edildi.