Rektör Yarılgaç, Anadolu Ajansı’nın Fotoğraf Oylamasına Katıldı

07.12.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, AA'nın oylamaya sunduğu haber, yaşam ve spor kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek her bir kategoriden birer fotoğraf seçti. Rektör  Yarılgaç, Haber kategorisinde Issam Rimawi'nin "Müslümanlara engelleme", Yaşam kategorisinde Ali Jadallah'ın "Engelli kardeşlerin yaşamı", Spor kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğrafları için oy kullandı.

Yarılgaç, oylamanın ardından yaptığı değerlendirmede Anadolu Ajansı'nın Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleşmiş bir kurum olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı tarafından üretilen haberlerin profesyonelce bütün dünyaya servis edildiğinin altını çizen Yarılgaç, "Anadolu Ajansı bu anlamda gerek ülkemizde gerekse dünyadaki gelişmeleri anında bizlere duyuran en önemli milli kurumumuz olmanın yanı sıra aynı zamanda ülkemizde kültür sanatın gelişimine katkı sunmayı da kendine ilke edinerek başarısına başarı katarak yoluna devam etmektedir." dedi.

Yılın fotoğraflarının birbirinden güzel ve özel karelerden oluştuğunun altını çizen Yarılgaç, "Doğrusu fotoğrafları incelemeden önce bu kadar güzel karelerin olacağını tahmin etmemiştim. Fotoğrafları inceledikten sonra bu çalışmanın çok iddialı olduğunu fark ettim. Haberciler tarafından çok özel pozlar ve değişik enstanteneler yakalanmış. Fotoğrafları oylarken bile zorlandım. Bu kareleri çeken tüm AA çalışanlarını kutlar, kurum çalışanlarına bundan sonraki kıymetli çalışmalarında başarılar dilerim." diye konuştu.