Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Hayatın içinde insanlar arasında bir ayrım bulunmadığının farkındalığıyla engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi insanlığın en büyük gayesi olmalıdır. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan özel insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamak gerekmektedir. Bu nedenle, fiziksel ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için her dönemde daha çok çaba sarf edilmelidir.
Özel vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, önlerindeki engellerin kaldırılması içinde yaşadıkları bütün toplumların temel görevleri arasında yer almaktadır. Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmekte olan Üniversitemiz; öğrenim gören engelli öğrencilerinin; akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını düzenlemek, devam ettikleri eğitim ortamını daha uygun hale getirmek, araç gereç temin etmek, özel ders materyalleri hazırlamak, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarını düzenlemek amacıyla özverili bir şekilde çalışmalar sürdürmektedir. Üniversitemiz, kurumsal olarak bünyesinde oluşturduğu Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile de konulara daha profesyonel yaklaşmakta, Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimize daha teknik, daha sosyal destekler vermektedir.
Engelli bireylerimizin, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umudunu millet olarak daima koruyarak bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temennisiyle engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlarım.