Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

01.12.2017

Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç öncülüğünde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Senato odasında yapılan toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu üyeleri; Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Üniversitemiz Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan,  Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, İş adamı Necdet Gürsoy ve Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran katıldı.

Yükseköğretim kurumlarının iş dünyası, kurum ve kuruluşlar ile diğer paydaşlar arasındaki ilişkilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan yönetmelik doğrultusunda Ordu Üniversitesi danışma kurulu oluşturuldu. Bu kapsamda Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç danışma kurulu üyelerine Ordu Üniversitesinin 2006 yılından bu zamana kadar olan gelişimini öğrenci ve program sayıları, personel sayıları, akademik yayın sayıları, yıllara göre bütçe tutarları,  fiziki alandaki artış oranının yer aldığı bir sunumla anlattı.

Danışma kurulunun kurulması ile birlikte Ordu Üniversitesi ile iş dünyası  ve diğer paydaşlar arasında ilişkilerin çok ileri boyutlara ulaşmasında önemli mesafe kat edileceğini vurgulayan  Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizden beklentilerin yüksek olduğunun farkındayız. Kısa sürede önemli başarılara imza atan üniversitemiz aynı zamanda yapılan  araştırmalarla da  bu beklentilere en üst düzeyde cevap vermeyi hedeflemektedir. Bunun için yoğun bir mesai harcamaktayız. Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerinin artırılması ve bu alandaki sorunların çözüme kavuşturulması için ortak girişimlerde bulunulması, ulusal ve uluslararası alanda bu tanıtımın sağlanması için çalışmalar yapılması, bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı etkinlikler düzenlenmesi şehirlerimizdeki bütün paydaş kurumların öncelikleri arasında yer almalıdır. Ordu Üniversitesi olarak kurulduğumuz yıldan beri ilimizde, kamu üniversite ve sanayi iş birliğini en üst seviyede yürütebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Vizyonu, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, üniversitesi, turizmi ve lojistik yatırımlarıyla çevreye duyarlı kentleşmeyi el birliği ile inşa etmek ancak yerel sorunlara disiplinlerarası çözüm üreterek mümkün olmaktadır. Danışma kurulu vesilesi ile Üniversitemizde neler yapılabileceği konusunda ilimizdeki başarılı sanayicilerle belli aralıklarla bir araya gelerek onların bizden beklentilerini öğrenip bu doğrultuda ilgili birimlerimizdeki öğretim üyelerimiz ile araştırma ve projeler yürütmenin yararlı olacağına inancım tamdır. Bu kapsamda kamu, üniversite, sanayi, girişimciler, yatırımcılar arasında işbirliği ve etkileşimini meydana getirmek, paydaşların tek bir nokta üzerinden ARGE fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişiminin imkanını sağlamak için oluşturulan Ordu Üniversitesi Danışma Kurulumuza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Toplantı sonrası yakın zamanda açılması planlanan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi, Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi binaları ve Ordu Üniversitesinin dünden bugüne gelişiminin yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi.