Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Geleceğin Öğretmenleri ile Buluştu

24.11.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde geleceğin öğretmenleri olacak olan Eğitim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın Eğitim Fakültesinde günün anlamına dair verdiği ders ile kutlandı. Çok sayıda akademik ve idari personel ile birlikte öğrencilerin katıldığı derste günün anlam ve önemini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ulusların geleceğini teminat altına alan en önemli yatırım eğitimdir, eğitim seferberliğinde ise ön plana çıkan ilk unsur ancak ve ancak öğretmenlerdir. Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarımız, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlenmesine, medeniyet bakımından da kalkınmasına sağlayacağı katkılarla toplumda iz bırakacaklardır. Ülkemizin uluslararası platformlarda söz sahibi olabilmesi için kendi alanında donanımlı ve birikimli genç nesiller yetiştirmemiz gerekmektedir ve bu alanda en büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir. Her toplum kendisini şekillendiren değerler sistemini, ideallerini, tecrübelerini, bilgi birikimini ve evrensel kıymet hükümlerini yeni nesillerine aktarmak zorundadır. Bu bağlamda da Ordu Üniversitesi yönetimi olarak Eğitim Fakültemizin bünyesindeki öğretmen adaylarının doğru tercihlerde bulunmaları ve karar verirken temel İnsanî değerleri göz önüne almaları gerektiği bilincini kazanmalarını hedefleyerek yola çıkmıştık. Biz geleceğe şekil verecek olan öğretmen adaylarımızın yetiştirilmesi sürecinde değerli akademisyenlerimize güveniyor ve öğretmenlik coşkusunu gençlerimize aşıladıklarını görüyoruz. Bu önemli gün vesilesi ile milletimize emeği geçen bütün eğitimcilerimizin ve öğretmen adaylarımızın ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve Eğitim Fakültesi akademik personelimize de yürütmüş oldukları bilimsel çalışmalarda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Akademik ve idari personel ile birlikte öğrencilere çikolata ikram edilmesinin ardından ders son buldu.