ODÜ, Şehit Öğretmenleri Unutmadı

24.11.2017

Ordu Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Çağdaş Eğitim Kulübünün işbirliği ile Üniversitemiz Merkez Kantini’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Emre Kara yaptığı açılış konuşmasında, öğretmenlik mesleğini ülkenin her köşesinde canları pahasına sürdüren ve bu uğurda şehit olan öğretmenlerin anılarının daima canlı tutulacağını, Necmettin, Aybüke ve Neşe öğretmenlerin bir çığ gibi çoğalarak vatan toprağı üzerinde bu onurlu görevi daima sürdüreceklerini ifade etti. Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı ve Çağdaş Eğitim Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şenol Sezer günün anlam ve önemini belirten konuşmasında öğretmenlik mesleğinin ‘sevgi mesleği’ olduğunu belirterek görevi başında şehit edilen öğretmenlerin, öğretmen adaylarının anılarında yaşadığını ve fedakâr öğretmenlerin çabaları ile ülkenin geleceğinin her daim emin ellerde olacağını ifade etti.

Şehit öğretmenlerin her birinin isimlerinin okunmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta’nın katılımıyla şehit öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı ‘anma sergisi’ gezildi. Merkez kantinde bulunan televizyon ekranı aracılığıyla Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına hazırlanan ‘anma videosu’ izlendi. Serginin salı gününe kadar merkez kantinde açık olacağı belirtildi.