Gaziosmanpaşa ve Amasya Üniversitesi Rektörlerinden, Rektör Yarılgaç’a Ziyaret

20.11.2017

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay;  Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Üniversiteler arasında yapılabilecek iş birlikleri, yürütülebilecek bilimsel çalışmalar ve projeler konularında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Gaziosmanpaşa ve Amasya Üniversitelerinin Rektörlerini Ordu Üniversitesinin fiziki yapılanması ve akademik gelişimi hakkında bilgilendirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversiteler; bulundukları illerin ve bölgelerinin aynı zamanda da ülkelerinin gelişiminde önemli role sahip lokomotif işlevi gören bilim kuruluşları olarak toplumlara katkı sunmaktadırlar. Üniversitelerde eğitim-öğretim görerek yarınlara hazırlanan öğrencilerimiz de yaşam boyu öğrenme sürecinde bilgi, kültür, beceri kazanarak sürekli gelişim ve iletişim içerisinde geleceğin akademisyenleri, yarının donanımlı yetişmiş bireyleri olma yolunda kurumlarımızda çalışmalar sürdürmektedirler. Bizler üniversite yönetimleri olarak öğrencilerimizin kendilerine avantaj sağlayacak bu artıları görebilmelerine yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaktayız. Diğer üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri, Üniversitemizin gelişimine katkı sağlarken hem öğrencilerimizi ve kurumumuzu bunun yanı sıra diğer Üniversiteleri ve bu kurumların öğrencilerini daha da ileriye taşımaktadır. Gerçekleştirilen bu ziyaretler toplumdaki gelişimin daha üst seviyelere çıkarılması için atılmış önemli adımlar olarak görülmelidir. Bu adımlar sağlamlaştırıldığı takdirde ülke genelinde bütün kurumlarımız adına başarı için engellerin kendiliğinden ortadan kalktığına hep birlikte şahit olacağız. Bu vesile ile Üniversitemize ziyaret gerçekleştiren Gaziosmanpaşa ve Amasya Üniversitelerinin Rektörlerine teşekkür ederim.” dedi.

Ziyaret sonrası Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay yapımı tamamlanan ve yakın zamanda açılacak olan Emin Çetinceviz Kütüphanesi’ni gezdiler.