Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30.10.2017

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü Ordu’da düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program Ordu Valisi Seddar Yavuz’un makamında tebrikleri kabulüyle devam etti. Kutlama programının devamında Ordu Lisesi önünde tören gerçekleştirildi. Törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av. Murat Poyraz, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin ile Üniversitemizden birçok akademik ve idari personel, diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törende Vali Seddar Yavuz “”Dünyada gerçekleşen sanayi devrimi, sadece geleneksel üretim metot ve yöntemlerini yerle bir etmekle kalmamış, aynı zamanda siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri sonuçlar da doğurmuştur. Sanayi devrimi sonucu oluşan ekonomik, siyasi ve askeri değişim, Osmanlı’nın sonunu hazırlamıştır. Arkası kesilmeyen askeri yenilgiler ve dış borç batağı ile 1. Dünya Savaşı’na girilmiştir. Savaşın kaybedilmesi ile ülkemiz işgale uğramıştır. Belleğimizden asla silinmeyecek işgal ve işgale karşı yapılan mücadele yılları başlamıştır. Aziz milletimiz; Atatürk önderliğinde, cihat ruhu ve iman kuvveti ile şahadet şerbetini gül bahçesine girercesine içerek vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmıştır. Mehmetçik bilir ki şehitler ölmez. Şehitlerimiz, her an bizimledir çünkü Yüce Allah Kur’ân-ı Kerim’in de, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler’ buyuruyor” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile boks, atletizm, judo, hentbol, masa tenisi, satranç, okçuluk, güreş, badminton spor müsabakalarında dereceye giren genç sporculara ödülleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi. Kutlama Programının ardından Ordu Valiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu gerçekleştirildi.