ODÜ Modern Yönetim Anlayışını Yeni Hizmet Binası ile Sürdürecek

27.10.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yapımı devam eden rektörlük binasında incelemelerde bulundu.

Fiziki kapasitesini her geçen dönem artırmaya devam eden Ordu Üniversitesi, akademik, idari personeline ve öğrencilerine daha modern bir ortamda hizmet sunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesinde 2016 yılında yapımına başlanan ve yüzde 80’lik kısmı tamamlanan rektörlük hizmet binası tüm idari birimlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı.

Sözleşme bedeli yaklaşık 13 milyon 500 bin TL olan hizmet binası 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip olup 15 dönümlük yaklaşık 1700 metrekarelik peyzaj alanı üzerine inşa edilmektedir. 110 araçlık otoparkı binaya ulaşım için araç yolu ve yürüyüş yolları ve yeşil alanlardan oluşan hizmet binası bodrum dâhil 8 kattan oluşmaktadır. Rektör, rektör yardımcıları ve genel sekreterlik birimlerinin hizmet vereceği en üst katta 150 metrekarelik modern senato odası yer almaktadır. Üniversitemizin tüm daire başkanlıklarının bulunacağı diğer katlarda 20-50 metrekare arasında 185 adet ofis, depo ve çalışma salonları bulunmaktadır. Yapının dördüncü katında tüm birimlere hizmet edecek şekilde 150 metrekarelik genel amaçlı toplantı salonu ve 160 metrekarelik kafeterya bulunmaktadır.

2018 yılının ortalarında hizmete girmesi planlanan ve yapımına aralıksız devam edilen binanın betonarme kısmı tamamlanmış olup, tuğla imalatında ise yüzde 80’e ulaşmıştır. İç kısımda sıva imalatlarına başlanan yapının dış cephesi tamamen mekanik sistem olup yüzeyleri traverten, silikon cam cephe ile betopan imalatlarının birleşmesinden oluşmaktadır.

Yapımı devam eden hizmet binasında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Eğitim-öğretim faaliyetlerinde kaliteyi yakalayan Üniversitemiz, fiziki alt yapısı ile bu kalite anlayışını akademik ve idari personeline sunarak bölgemizde adından söz ettirmektedir. Çağın gereklerine uygun ve dinamik bir eğitim sunmak için çalışmalarını hızla sürdüren Ordu Üniversitesi olarak ihtiyaçlarımız dâhilinde mevcut binalarımıza yenilerini eklemekteyiz. Hızla artan öğrenci sayımız ve yürüttüğümüz önemli bilimsel çalışmalarla geleceği inşa etmeye çalıştığımız Üniversitemizde, göreve geldiğimiz günden beri yapılaşma faaliyetlerini bir adım öne çıkararak kurumumuza ve şehrimize katkı sağlamayı hedefledik. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi idari birimlerinin ve rektörlük katının oluşturulacağı 14 bin metrekarelik bir projede her geçen gün önemli mesafeler kat etmekteyiz. 2016 yılının Kasım ayında başlayan bu projeyi 2018 yılının Temmuz ayında bitirmeyi planlıyoruz. Üniversitemizin kapalı alan imkanları dar olduğu için kendi içerisinde kompleks bütün birimleri içinde barındıran bir model oluşturmaya çalıştık. Yeni rektörlük binamızla bölgeye örnek olabilecek ve bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte bir proje oluşturma gayreti içerisindeyiz. Ordu Üniversitesi olarak daima teknolojinin ve modern çağın tüm gereksinimlerinin bulunduğu dünya standartlarında kaliteli alt yapı koşullarına sahip eğitim alanlarını öğrencilerle buluşturma noktasında önemli çaba sarf etmekteyiz.” şeklinde konuştu.