Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Alanında Önemli Adımlar Atmaya Devam Ediyor

26.10.2017

Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında, Litvanya’nın Panevėžys şehrinde bulunan “Panevėžys University of Applied Sciences” isimli üniversiteden öğretim üyeleri Reda Jonušauskienė, Rasa Glinskienė, Dalia Urbonienė Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Öğretim üyelerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu eşlik etti.

24-26 Ekim 2017 tarihlerinde Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerini ziyaret eden öğretim üyeleri ziyaret kapsamında Dalia Urboniene “Global World, Europe and its Multicultural Society”, Rasa Glinskiene “Youth Entrepreneurship in Lithuania”, Reda Jonusauskiene “Realities and Prospects of Preschool Education in Lithuania” konuları üzerine seminerler verdiler. Seminer sonrasında öğrenci ve öğretim elemanlarının sorularını yanıtlayan misafir öğretim elemanları gösterilen ilgiden ve Ordu’yu tanımaktan memnun kaldıklarını belirttiler.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret eden öğretim üyeleri, bu ziyaret çerçevesinde yaşanan kültür çeşitliliğinin hem öğrencilere hem de üniversiteye yaratacağı katkılardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizde Erasmus programı kapsamında personel tarafından gerçekleştirilen ziyaretler hem bilimsel işbirliği hem de kültürlerarası etkileşim açısından oldukça yararlı olmaktadır. Bu kapsamda üniversitemizi ziyaret eden personel hem ülkemizi daha yakından tanıma fırsatı bulabilmekte hem de kültürler arası paylaşım ve kaynaşma sağlanabilmektedir. Profesyonel eğitim anlamında çıtayı daima yüksek tutarak ve bütün imkânlarımızı ulusal ve uluslararası iş birliğine dayalı olarak kullanmamız gerekmektedir. Bu yönde çalışmalar yürüttüğümüz sürece dünyada eğitim veren tüm diğer üniversitelerle aynı standartlarda bilime hizmet edebilme olanağına sahip olabiliriz. Bu tür değişim programları başta üniversitelerimiz olmak üzere öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarına ve kurumların gelişmesine ciddi katkılar sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.