Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ODÜ’de Konferans Verdi

26.10.2017

Üniversitemizde İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından “Nebi’nin Ayak İzleri” adlı konferans verildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, KYK Ordu İl Müdürü Fatih Azgı, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri – İslam Tarihi Sohbetleri” programı kapsamında gerçekleştirilen programın açılışında 2010 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Birincisi ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Hafız Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sanatçı Necip Karakaya tarafından “Salat-ı Ümmiye”, “Güzel Aşık Cevrimizi Çekemezsin Demedim mi” ve “Sultanım” isimli ilahiler seslendirildi. Ardından ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından verilecek olan “Nebi’nin Ayak İzleri” adlı konferansa geçildi. Hatipoğlu, davetlilere Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını anlatarak onun güzel ahlakı ve örnek kişiliği ile İslam âlimleri üzerine bilgiler verdi. Hatipoğlu, “Kur'an-ı Kerim'de Allah'ı seviyorsanız Muhammed'e uyun Allah da sizi sever ve günahlarınızı bağışlar, diyor. Peygamberi sevmenin yolu ona tabi olmak onun izinde yürümektir. Onu sevmemek, ona hayran olmamak mümkün mü, Rabbimizin dünyaya en büyük hediyesi Hz. Muhammed’dir. Ne mutlu bizlere ki onun ümmeti olarak dünyaya şereflendirildik.” dedi.

Konferans sonrası Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ve KYK Ordu İl Müdürü Fatih Azgı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na hediye takdim etti.