Üniversitemiz ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Eğitimde İş Birliği Protokolü” İmzalandı

12.10.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve beraberindeki heyeti Üniversitemiz ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki  “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi- Hafızlık Projesi Uygulanan Anadolu İmam Hatip Liseleri Eğitimde İş Birliği Protokolü” nü imzalamak amacıyla makamında kabul etti.

Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştiren Üniversitemiz, fen ve sosyal bilimler ağırlıklı hafızlık eğitimi veren Milli Eğitim Bakanlığının yeni okul gelişim modeli kapsamında yer alan Ordu Büyükşehir İmam Hatip Lisesi ve Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi ile iş birliği gerçekleştirecek.

İmzalanan protokol sonrası açıklama yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş “Fen ve sosyal bilimler ağırlıklı Ordu Büyükşehir İmam Hatip Lisesi ve hafızlık ağırlıklı Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığının yeni okul gelişim modelleri içerisinde kabul ettiği okul statüsünde olduğu için, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Üniversite ile iş birliği yapılması ön görülmüştür. Öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi ve gelişimi, okullarımıza bir kültür kazandırılması için bu protokolü önemsemekteyiz. Protokolümüzün hem iki okulumuza hem Ünye ve Altınordu ilçelerimize hem de Ordu Üniversitesine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler üretmekte ve bu projeleri beraber yürütmekteyiz. İl bazında düşünüldüğünde ise Müdürlüğümüz ve birimleriyle çok uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. İmzaladığımız bu tür protokoller de bu uyumlu çalışmaların birer göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bakanlığımız ve Ordu Üniversitesi arasındaki bu uyumu; bir protokolle taçlandırmak, yürütülen çalışmalara işlerlik kazandırmak ve çalışmaların devamlılığını sağlamak bizim önem verdiğimiz bir husustur. Milli Eğitim Bakanlığı camiasına alanlarında uzman akademisyenlerimizle birlikte projenin de amacına uygun olarak rehberlik etmek Üniversite yönetimi olarak bizleri memnun edecektir. Projenin başta yeni yetişen neslimize ve her iki kuruma hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.