Dünya Engelliler Vakfından Rektör Yarılgaç’a Ziyaret

22.09.2017

Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, proje yatırımcılarından Adnan Karabulut, iş adamı Rıdvan Baltacı ve beraberindeki ekip Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret etti.

Ordu Üniversitesi ile Dünya Engelliler Vakfının gelecekteki projelerde iş birliği yapması için ön görüşmelerin yapıldığı ziyarette Vakıf Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk vakfın yapılanması hakkında bilgiler vererek “ Engelli haklarının öncelikli sorununun erişilebilirlik olduğunu bilerek bu çalışmaları başlattık. Bu bağlamda evrensel standartlar kılavuzunu oluşturduk. Türkiye’nin yedi bölgesinde pilot iller seçerek bu erişilebilirliği yaygın hale getirmek istiyoruz. Bunun için Karadeniz’de Samsun, Trabzon ve Ordu illerini gündemimize aldık. Ordu’yu erişilebilir turizm merkezi olarak dünyaya taşımak istiyoruz. Bunun için bizim akademik ağırlıklı bir çalışma yapmamız gerekiyor. Burada yapılacak öncelikli çalışmalar mimari açıdan, şehir planlaması açısından, istatistiki bilgiler ve değerlendirmeler, sosyolojik yaklaşımlar bakımından küçük bir stratejik eylem planını belirlemek istiyoruz. Türkiye’de kendi yaptığı işin dışında erişebilir, fırsat eşitliği sağlamış bir üniversitenin örnek olması çok gereklidir. Bu konuda Ordu Üniversitesinin bilgi birikiminden faydalanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliğinin çalışmaları ile ilgili daha yakından bilgi sahibi olma fırsatı yakaladığı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Yarılgaç, “Engelsiz yaşama hizmet adına yeni yönetmeliklere uygun kayda değer birçok iş yapmaktayız. Bu bağlamda bütün yerleşkelerimiz ve birimlerimizin gerekli özellikleri taşımasına özen göstermekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak eğitimde, sporda ve sosyal hayata dâhil olma noktasında  erişilebilirlik konusunun engellilerin hayata aktif katılmalarının sağlanmasının önünde büyük bir engel olduğunu bilerek hareket etmekte ve binalarımızı, birimlerimizi bu farkındalık çerçevesinde tasarlamaktayız. Üniversite yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri yükseköğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli fiziksel ve akademik ortamın hazırlanmakta ve engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerine tam katılımlarını sağlamak amacıyla da her türlü yeni projeyi de hayata geçirmek için çözümler üretmekteyiz. Vakıf tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeye bilgi birikimimizle destek olmak bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.” şeklinde konuştu.