Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi'nde Hasat Şenliği

21.09.2017

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde yetiştirilen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından düzenlenen hasat şenliğine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Ziraat Fakültesinden akademisyenler ve davetliler katıldı.

2015 yılında Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisinde 12 dönümlük meyve bahçesinde yer alan üzüm, elma, kivi, erik ve çilek dahil olmak üzere 30 tür meyvenin bulunduğu bahçede hasat durumuna gelen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali İslam, “Dünyada isabella üzümü olarak tanınan kokulu üzüm,  özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olarak tüketilmektedir. Ayrıca üzüm suyu üretiminde önemli bir hammadde oluşturmakla birlikte diğer çeşitlere oranla daha dayanıklı olması nedeniyle de önem kazanmaktadır. Bununla birlikte uygulama bahçemizde yer alan hasadını gerçekleştirdiğimiz M9 bodur ağaçlar üzerine aşılı gala ve starrkpur elma çeşitlerinde biri alandan yüksek bir verim elde edilmiştir. Her iki tür bölge ekonomisi açısından ürün çeşitliliğine önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi, eğitim faaliyetleri ve yürüttüğü bilimsel araştırmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve tüm insanlığa katkı sağlamayı görev olarak kabul etmekte,   şehrimizin ve bölgemizin kalkınması, üreticilerimizin bilimsel veriler ışığında tarımsal faaliyetler yürütmesi için ciddi mesailer harcamaktadır. Bölgemiz, meyve sebze üretimi bakımından uygun iklim koşullarına sahip özelikler taşımakta; Üniversitemiz bu bağlamda bütün üreticilere yol göstermek adına Uygulama Arazisi’nde bölgemizin ürünleriyle ilgili verim artırmaya ve yöreye uygun meyve sebze türlerine yönelik çalışmalar yürütmektedir.  Kurumumuz bünyesinde bu tür çalışmalar aralıksız sürdürülerek bölge tarımındaki verim ve kalitesinin yükseltilmesi sağlanacaktır. Bu vesile ile çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyor,  gerçekleştirilen hasadın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.