Rektör Yarılgaç, “2’nci Japonya-Türkiye Uluslararası Farmasötik ve Biyomedikal Bilimler Sempozyumu”na Katıldı

15.09.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “2’nci Japonya-Türkiye Uluslararası Farmasötik ve Biyomedikal Bilimler Sempozyumu”na katıldı.

Trabzon Akçaabat’ta gerçekleştirilen, Türkiye ve yurt dışındaki birçok üniversiteden öğretim üyesinin katıldığı sempozyuma Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Üniversitemizden tıp, farmasötik, biyomedikal ve farklı yaşam bilimleri alanlarında çalışan farklı disiplinlerden araştırmacılar katıldı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Doğu Karadeniz Bölge Üniversiteleri ve ATABDER’in (Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği) öncülüğünde, organize edilen sempozyumda biyoloji, biyokimya, tıbbi ve aromatik bitkiler, bitkisel ve geleneksel ilaçlar, moleküler kanser tedavisi, doğal kozmetik ürünler gibi konularda 30 farklı ülkeden 300’e yakın araştırmacı bildirilerinin sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyumda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Farmasötik ve Biyomedikal Bilimlerin amacı yaşam bilimleri alanında yaşam kalitesinin arttırılması ve çeşitli hastalıkların tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yönelik yeni tekniklerin ve biyolojik sistemlerin araştırması ve bu alanda yeniliklerin ortaya konulmasıdır. Birçok farklı disiplinin çalışma konusunu kapsayan bu multidisipliner alanda yapılan bilimsel toplantılar aracılığıyla disiplinler arasında bağlantı sağlanarak konu ile ilgili daha kapsamlı çalışmalar için farklı bakış açıları ortaya konulmaktadır. Bünyesinde fen ve sağlık bilimlerini barındıran Ordu Üniversitesi, konu ile ilgili araştırma ve projelere öncelik vermekte ve ilgili alanda yapılan ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıları desteklemektedir.” dedi. Yarılgaç, ilerleyen dönemlerde ilgili alanların geliştirilmesine hız kazandırmak adına benzer çalışmalara olan desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.