Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Milletimizin ve ümmetimizin arasındaki kardeşlik ve birlik bağlarını daha da güçlendiren, İslam toplumu için bir moral kaynağı olan bayramlarımız; huzur, yardımlaşma ve dayanışma adına daima büyük önem arz etmektedir. Aynı zamanda bayramlar; toplumsal huzuru sağlayan, kutsal değerlerimizin herkes tarafından hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının ve hislerinin güçlendiği, sevgi ve saygının geliştiği çok özel günlerdir.

Cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, ahlaki değerlerin yeniden yeşertildiği ve hayata geçirildiği bu müstesna günlerde milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı, bizi biz yapan ortak değerlerde buluşmalıyız. Bayram günleri ile sınırlı kalmamasına inandığımız sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü ortamının her daim sürdürülmesi, günlerimizin bayram mutluluğu ile geçmesi en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diler, bütün akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin, halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım.