Üniversitemiz Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazırlanıyor

22.08.2017

Üniversitemiz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da öğrencilerin kendilerini yenilemesi, daha donanımlı alanlarda çalışmalarının sağlanması amacıyla yapılan fiziki çalışmalar ile yeni döneme hazır hale getiriliyor.

Sürekli gelişim ve yeniliğin peşinde koşarak evrensel standartlara ulaşmayı hedefleyen Üniversitemiz, teknolojinin ve modern çağın tüm gereksinimlerinin bulunduğu, dünya standartlarında kaliteli alt yapı koşullarına sahip eğitim alanlarını öğrencilerle buluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi var olan ve yapımı devam eden binaların gerek dış görünüşleri ile gerekse çevre düzenlemeleriyle yeni eğitim öğretim döneminde daha modern bir görünüme kavuşturulacak. Bu bağlamda Ziraat Fakültesi yeni binasına taşınmış olup Okul Öncesi Eğitim Merkezi ve Merkezi Kütüphane binaları eylül ayında açılmaya hazır hale getirilmiştir. Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesinin yeni binalarının dış cephe boyaları yapımına başlanarak kampüs alanında çevre düzenleme çalışmalarına devam edilmektedir. Ayrıca Rektörlük hizmet binası ve Diş Hekimliği Fakültesi binasının inşaat çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.

Bununla birlikte eğitim öğretim faaliyetlerine yeni binasında devam edecek olan Ziraat Fakültesi, 4 bin 900 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen modern, mimari yapısı ve çevre düzenlemesiyle dizayn edilmiş olup toplamda 13 bin 500 metrekare metrekarelik kapalı alanıyla güncel teknolojiye uygun 24 adet derslik, 24 adet modern donanımlı uygulama ve araştırma laboratuvarı, 2 stüdyo, 2 atölye, 90 metrekarelik alanda 63 kişilik seminer salonu, 104 akademisyen ve idari personel odasına sahiptir. Ayrıca binada 400 metrekarelik kütüphane, 200 metrekare 204 kişilik bir konferans salonu, 330 metrekare kantin ve 70 araçlık açık otopark yer almaktadır.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri ise yeni dönemde Ziraat Fakültesinin önceki binasının zemin ve birinci katlarında 8 sınıf, 1 akıllı sınıf, 1 yabancı dil araştırma laboratuvarı, 1 seminer salonu, 17 öğretim elemanı odasından oluşan binada eğitim görecekler. Öğrencilerini çok yönlü yetiştirme gayreti içinde olan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinin Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç bölümü bulunuyor. İlahiyat  Fakültesi 1 profesör, 1 doçent, 8 yardımcı doçent, 1 okutman,  3 araştırma görevlisi ve 3 yabancı öğretim elemanı ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Eylül ayında açılması planlanan Merkezi Kütüphane binası yaklaşık 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edildi. 182 metrekare güncel süreli yayınlar salonunun yer alacağı kütüphane binasında, 350 metrekare dijital kütüphane salonu, 120 metrekare yazma eserler bölümü, 765 metrekare konulu kitap salonu ve 250 metrekare açık kafeterya salonu bulunacak. Ayrıca yapılacak bina içerisinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı idari birimleri, bireysel ve grup çalışma salonları ve ofisler yer alacak. 7/24 açık olacak Merkezi kütüphane binasında Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerine bilgiye hızlı erişim ve öğrencilerin birbirleriyle daha fazla etkileşim içinde oldukları birimler bulunmaktadır.

Çocukların sosyal, bedensel, bilişsel alanlarda gelişimlerine yardımcı olmak ve çocukları ilköğretime hazırlamak amacıyla hizmet verecek Okul Öncesi Eğitim Merkezinde ise grup odaları, gözlem odaları, sergi ve fuaye alanı, yemekhane, dinlenme odaları, oyun odaları, sanat atölyeleri ile bireysel görüşme odaları yer alacak. Bahçe düzenlemeleri kapsamında ise çocukların tarımsal ürün yetiştirebilecekleri hobi bahçesi, hayvanat bahçesi, oyun alanı, oyun parkı, kum havuzu, dinlenme alanları, satranç köşesi de çocukların hizmetine sunulacaktır.

Yapımına devam edilen rektörlük binası 14 bin metrekare kapalı alana sahip olup içerisinde Üniversitemiz bünyesinde bulunan bütün daire başkanlıklarının yer alacağı tüm idari birimlerin ihtiyacını karşılayacak olan ofisler, senato odası, 150 kişilik toplantı odası, kafeterya ve 120 araçlık otopark yer alacak.

Ordu halkına en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak anlayışı ile tasarlanan 12 bin 400 metrekare kapalı alan üzerine toplam 6 blok olarak tasarlanan, hastaların, çalışanların konfor ve refahının ön planda tutulduğu Diş Hekimliği Fakülte binasında; ağız, diş ve çene radyolojisi kliniği, pedodonti kliniği, periodontoloji kliniği, ortodonti kliniği, diş hastalıkları ve tedavisi kliniği ve protetik diş tedavi kliniği bulunacak. 6 adet amfi sınıf, 11 adet laboratuvar, 64 adet öğretim elemanı odası, 3 adet ameliyathane, 9 adet röntgen ve tomografi odası, 1 adet sterilizasyon bölümünün yer alacağı Fakülte binasında her bölüme ait olmak üzere küçük çaplı 8 toplantı odası, 7 adet idari personel odası ve 1 adet dekanlık bölümü, 2 adet kafeterya, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı da bulunacak.