"Damla Projesi" Kapsamında Ordu'ya Gelen Gençler, Üniversitemizi Ziyaret Etti

08.08.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan "Damla Projesi" kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 22 üniversite öğrencisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta’yı ziyaret etti.

Gençlerin ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerle bir araya gelerek onların  yaşam kalitesinin artırılması, toplumsal bir girişime destek olmalarının sağlanması amacıyla 2014 yılında başlatılan “Damla Projesi” ile üniversiteli gençler, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı bularak çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Projesi'  kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen  22 üniversite öğrencisi ile sohbet eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “ Gençlerimiz gerçekleştirdikleri bu proje ile hem kendilerini tanımış hem medeniyetimizi tanımış hem de milli manevi değerlerimizi tanımış oluyorlar. Gençliğin bizden beklentileri olduğu kadar bizim de gençlikten beklentilerimiz var, her şey onlar için seferber edilmektedir. Kendinizi yetiştirmek kadar bir de örnek genç olabilmek önemli, her birinizi örnek genç olarak görüyorum. Örnek genç demek aynı zamanda kılavuzluk edebilen demektir. Mutlaka değerlerimizi öğrenmek gerekiyor onları öğrenebilmemiz için de öncelikle kendimizi bilmemiz gerekiyor. Biz hakikaten büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz sadece Türkiye topraklarıyla sınırlı bir medeniyet değiliz gönül coğrafyamız çok geniş. Mümkün olsa da Balkanlara, Türk Cumhuriyetlerine de ulaşsanız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz bunları bozacak gençler yetiştirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu  "8 gün sürecek olan programda, öğrencilerimiz sevgi evleri ile huzurevini ziyaret edip huzurevi sakinlerimizle sohbet edecek, mezarlık ziyareti de yaparak hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara dualarımızı okuyacağız. Bunun yanında çevre temizliği mutlaka yapılacak. Öğrencilerimiz, insanlığın ihtiyacı merhameti dokunabildikleri bütün herkese özellikle dezavantajlı evlatlarımıza işleyecekler.” dedi.

Öğrencilerin de duygu ve düşüncelerini dile getirdiği ziyarette Prof. Dr. Fikri Balta’ya çiçek ve plaket hediye edildi.