Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay 2017 TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne Layık Görüldü

07.08.2017

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay, 2017 yılı TÜBİTAK  Teşvik Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş bilim insanlarına verilen teşvik ödülü  Doç. Dr. Filiz Kuralay’a “polimer, nanomalzeme ve nanokompozit modifiye elektrotlar kullanılarak çeşitli analitlerin tayinine yönelik hızlı, duyarlı ve ekonomik elektrokimyasal biyosensörlerin tasarımı, ucuz ve temiz enerji sağlama amacıyla farklı biyoyakıt hücrelerinin hazırlanması, kontrollü ilaç salımında ve analit tayininde sensör amaçlı kullanılabilen nano/mikromotorların sentezlenmesi” konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarından dolayı verildi.

Konuyla ilgili olarak Üniversitemiz Rektör Tarık Yarılgaç, ““Üniversitemizin bilim dünyasında bir adım daha öne çıkmasında önemli bir role sahip olan bu başarı, bizleri gururlandırırken bilimsel çalışmalar yürüten genç araştırmacılarımıza da örnek teşkil etmelidir. Üniversitemiz akademik personeli Doç. Dr. Filiz Kuralay’ı başarısından dolayı tebrik ediyor, bilime katkı sağlayacağı yeni çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.