Ordu Hasta ve Engelli Haklarını Koruma Derneğinden Rektör Yarılgaç'a Ziyaret

03.08.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Hasta ve Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.

Dernek çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Rektör Yarılgaç’a bilgi veren Dernek Başkanı Demirel, “ Yeni yönetim olarak Sayın Rektörümüzü uzun zamandır ziyaret etmek istiyorduk. İlgilerinden ötürü kendilerine teşekkür ederiz. Dernek olarak yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Ordu Üniversitesi ile de bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Görme, işitme ve bedensel engellilere yönelik projeleri Üniversitemizle ortaklaşa gerçekleştirmek bizleri memnun edecektir.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yarılgaç, “Hasta ve engellilere sahip çıkmak her şeyden evvel bir insanlık görevi olarak kabul edilmedir. Hasta ve engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bu bağlamda yürütülecek bir çalışmanın içinde yer almak bizleri de ziyadesiyle mutlu edecektir.” dedi.