Güzel Sanatlar Fakütesi Özel Yetenek Sınavları Sona Erdi

31.07.2017

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Resim, Heykel ve Grafik Tasarımı Bölümlerinin özel yetenek sınavları gerçekleştirildi.

YGS puanlarının herhangi birinden 170 ve üzeri puan almış olan tüm lise mezunu adaylarının başvuru yapabildiği Güzel Sanatlar Fakültesinin Grafik Tasarımı Bölümüne bu yıl 232 Resim Bölümüne 198 Heykel Bölümüne 80 olmak üzere toplamda 510 kişi başvuru yaptı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen sınavlarda adaylardan gözlem, kompozisyon, yorumlama, form bilgisi gibi niteliklerini ölçen çizim çalışması yapmaları istendi. Bu aşamada adayların kompozisyon, oran, form, hareket bilgisi ve çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldı. İkinci aşamada ise tasarım, algılama, yorumlama becerileri ve imgelem güçlerini ölçen çizim çalışması yaptırılıp adayların tasarım bilgileri, algılama ve gözlem becerileri, soruyu anlama ve yorumlama, kompozisyon, oran, form, çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirmede bulunuldu.

Adayların başarılı olabilmeleri için her iki sınavdan aldıkları puan ortalamasının 60 ve üzeri olması gerekiyor. Başarılı olan adaylardan Grafik Bölümüne 23, Resim Bölümüne 20 ve Heykel Bölümüne 10 öğrenci kabul edildi.