BESYO Özel Yetenek Sınavları Yoğun Öğrenci Katılımıyla Devam Ediyor

20.07.2017

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2017-2018 eğitim öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği Bölümlerine öğrenci alımı için yapılacak olan özel yetenek sınavı başladı. Rektör Yarılgaç,  özel yetenek sınavının yapıldığı kapalı spor salonunu ziyaret etti.

19 Temmuz’da başlayan ve yarın sona erecek olan özel yetenek sınavına kız öğrencilerden 400, erkek öğrencilerden ise 965 olmak üzere toplamda bin 365 kişi başvuru yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen adaylar parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarışmaya başladı.

Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda başlayan yetenek sınavında aday öğrenciler çift ayak kasaya  sıçrama, düz takla, çapraz adımlama, topu hedeften geçirme, top yerleştirme, çift ayak sıçrama, yükseğe sıçrama olmak üzere 7 istasyondan oluşan koordinasyon parkurunu en kısa sürede tamamlamaya çalışacaklar.

Sınavda adayların performansları fotosel adlı özel ölçüm sistemi ile anında kayıt altına alınarak sisteme aktarılacak. Sınavın hemen ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü 1. ve 2. Öğretim programlarına ise toplamda 90 öğrenci alınarak toplamda 130 öğrenci alımı yapılacak.  Sınav sonuçları Sınav Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilecek. Özel yazılım programı ile otomatik olarak gerçekleştirilecek olan değerlendirmelerde adayların YGS puanı ve Özel Yetenek Sınavı’nda göstermiş oldukları performans dikkate alınarak değerlendirme yapılacak.

Sınavın yapıldığı alanı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak bilim yolundaki başarı çıtamızı her yıl bir üst basamağa çıkararak kısa bir zaman dilimi içerisinde kurumumuzun bütün eğitim birimlerinde gençlerimizi kaliteli eğitimle buluşturduk. Geçmiş dönemlerde ortaya koyduğumuz kalite hem merkezi yerleştirme puanı hem de özel yetenekle öğrenci alımı yaptığımız bölümlerde bu yoğun talebin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Yönetim olarak Üniversitemize her geçen gün yeni hizmet binaları kazandırırken bu binalarımızı da bize güvenen, bizi tercih eden, eğitim faaliyetlerimizden memnun olan gençlerimizle dolduruyoruz. Nitelikli eğitim sunmak bizim en önemsediğimiz hususların başında gelirken fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek de yine Üniversitemiz için ehemmiyetli bir meseledir. Bu vesile ile sınava giren bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.