Rektör Yarılgaç, “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına Katıldı

18.07.2017

Rektör Yarılgaç, 15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katıldı.

“Milli Birlik” yürüyüşü ile başlayıp Ordu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam eden programa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, fakülte dekanları, akademik ve idari personeller, ilçe protokol üyeleri ve Ordulu vatandaşlar katıldı.

İki gün süren programın ilk gününde Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi gezilerek sanatçı Ahmet Yenilmez’in “1915’ten 15 Temmuz’a” isimli tiyatro oyunu, tasavvuf musikisi konseri ve “Gel Kardeşim” isimli belgesel filmi gösterimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ildeki vatandaşlara seslenişinin canlı yayınla ekranlara getirildiği program, 15 Temmuz ile ilgili film, video, ezgi ve marşların led ekrandan gösterilmesi ile sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü ve sabah namazının ardından yapılan çorba ikramı ile sona erdi.

Programın ikinci gününde ise “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tiyatro oyunu, Kur’an-ı Kerim tilaveti, mehter takımının gösterileri, 15 Temmuz ile ilgili film, video, ezgi ve marşların gösterimi, tasavvuf musikisi konseri gibi etkinliklere yer verildi.