Rektör Yarılgaç, Sağlık Bakanlığı ve Devlet Üniversiteleri İşbirliği Konulu YÖK Toplantısına Katıldı

14.07.2017

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yeni yayımlanan “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin Birlikte Kullanımı İş Birliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başta olmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Tıp Fakültesi bulunan ve afiliye hastanesi olan diğer üniversitelerin rektörleri de katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 16.06.2017 tarihinde yayımlanan “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin Birlikte Kullanımı İş Birliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde görüş alışverişleri ve değerlendirmeleri yapıldı. Önceki yönetmelikte yer alan üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri için verilen yüzde 5’lik payın yeni yönetmelikte kesintiye uğraması konusunun ağırlıklı olarak tartışıldığı toplantıda üniversitelerin bilimsel ilerlemesinde önemli katkısı olan bu desteğin kesintiye uğraması sonucu akademisyenlerin araştırma, tez, proje, yayın ve kongre desteklerinde kesintiler oluşabileceği ve yönetmelik hükümlerinin bu doğrultuda yeniden değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca toplantıda Sağlık Bakanlığı ile üniversiteler arasında imzalanan mevcut protokolün 3 ay içerisinde yenilenmesi, ortak kullanımda olan üniversite hastanelerinin yaşadığı sorunlara ve çözüm önerilerine yer verildi.