ODÜ’de “Öyküden Sahneye” ve “Metinler Arası Treto” Tiyatro Oyunları Sergilendi

26.05.2017

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü tarafından “Öyküden Sahneye” ve “Metinler Arası Treto” adlı tiyatro oyunları sergilendi.

Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Metinler Arası Treto”  adlı oyuna Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tek perde ve 40 dakika süren oyun, Jacques Lecoq pedagojisinden ilham alınarak tasarlandı. Oyunun yönetmenliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğr. Gör. Züleyha Çubuk yaptı. Fiziksel Tiyatro’nun temel ilkeleri arasında yer alan “treto” kavramından hareketle, antik yunandan modern döneme tiyatro tarihinin kült metinleri, ‘söz’ yerine ‘hareket’ merkezli bir sahneleme ile kurgulanarak izleyicilere sunuldu.

Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Öyküden Sahneye” adlı oyuna Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Dünyaca ünlü Rus yazar Anton Çehov’un üç ayrı öyküsünden hazırlanan oyunun yönetmenliğini Tiyatro Bölümü Öğr. Gör. Hakan Alkan’ın yaptı. Çehov’un “Aldatma”, “Boğulan Adam”, “Rotsildin Kemanı” adlı öykülerinden oluşan oyunda hayatta insanların karşılarına çıkan iyi anların ve olayların iyilikle, güzellikle değerlendirmesi anlatılarak üç öykü ile iç içe geçirilen yeni bir oyun alanı yaratılmaya çalışıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, “Fakültemizin gerek Müzik gerek Türk Müziği gerekse Tiyatro Bölümlerinin bu dönem gerçekleştirmiş olduğu sanat etkinlikleri zevkli ve keyifli bir yorgunluğu var. Bütün bu yorgunluğa rağmen her gün ayrı güzellikte ayrı başarıda olan birden çok etkinliği izlemekteyiz. Öğretim elemanlarımız ve oyuncu gençlerimizin göstermiş olduğu performans takdire şayandır. Her etkinlik bu bölüme emek veren hocaların gayreti ile gerçekleşmektedir. İzlediğimiz bu oyunda emeği geçen öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.