ODÜ’de Türk Sanat Müziği Konseri

24.05.2017

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından  “Türk Sanat Müziği” konseri gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Koro şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Aydar’ın yaptığı konserde uşşak ve hüseyni makamlarından eserleri icra edildi. Konserde Canım Gibi Sevdikçe Seni Gönlüm, Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine, Bağ-ı Hüsnün O Güzel Gülleri Soldu, Gam-zedeyim Deva Bulmam, Ezelden Aşinanım Ben, Gezdim Yürüdüm Dün Gece,  Menekşe Kokulu Yârim gibi birçok eser koro ve solo olarak seslendirildi.

Program sonrası konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara,  “Üstat Peyami Safa’nın ifade ettiği gibi bilim doğruyu arar, doğru da güzeli bulur. Sanat güzeli arar güzel de doğruyu bulur. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi de kurulduğu günden itibaren güzelle doğruyu bir araya getirip bizlere çok güzel sundu ve bugün de onun örneklerinden birini yaşadık. Sayın Dekanımıza, koro şefi hocamıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha güzel etkinliklerde bir arada olmak ümidiyle, sizlere saygılar sunuyorum.” dedi.