3. Sosfest Geleneksel Yıl Sonu Festivali Gerçekleştirildi

23.05.2017

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda yıl sonu festivali olan  “3. Geleneksel Sosfest” etkinliği gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen programa Ordu Vali Vekili Ekrem Ballı, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, Ordu KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu,  akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrenci temsilcisi Songül Akgün, “Yoğun ders temposunun arkadaşlarımız üzerindeki etkisini bir nebze hafifletmek adına Sosfest’in katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde Meslek Yüksekokulumuzdaki öğrenci arkadaşlarımızın katkısının yanı sıra öğrenci konseyimiz de katkıda bulunmuştur. Bu festivalin bundan sonraki yıllarda da diğer öğrenci arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilmesi temennimizdir. Dilerim etkinliğimiz eğlencesi ve atmosferi ile hatıralarınızdaki en güzel yeri alan unutulmayacak bir festival olur.” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, “Bu etkinliklerimizle öğrencilerimizi dersin yanında sınav öncesi dönemde biraz olsun rahatlatmak, sosyal becerilerini de ortaya koyabilecek bir fırsat verebilmek açısından bu programları düzenliyoruz. Üniversiteler, eğitim-öğretim faaliyetleriyle gençlerimizi bir meslek sahibi yapmak, geleceğe hazırlamak, ülkelerine yararlı birer fert haline gelmelerinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu noktada bizler üzerimize düşen görevi yapmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra bu sosyal faaliyetler de öğrencilerimizin diğer alanlardaki bilgi, beceri ve yeteneklerini ortaya koyma noktasında bir fırsat oluşturmaktadır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “2010 yılında aktif program sayımız 80 iken şu an 230 aktif programla yolumuza devam devam etmekteyiz. Programlarımızın doluluk oranı ise yüzde 100’e yakın seviyede. Bu, iyi yolda olduğumuzun önemli en önemli göstergesidir. Eğitim-öğretim, araştırma faaliyetlerini yürüten bir kurum olarak bu tür etkinliklerle öğrencilerimize yaptığı çalışmalarını sunma imkanı sağlıyoruz. Üniversite yönetimi olarak esas amacımız öğrencilerimizi hayata en mükemmel ve doğru şekilde hazırlamaktır. Bu tür etkinliklerle amacımıza yönelik faaliyetlerde bulunmuş oluyoruz. Bu tür faaliyetleri önemsememizin ana sebebi etkinlikler vasıtasıyla şehirle iletişimin sağlaması ve aktif olan programlarımızın işlerlik kazandırmasıdır. Hayatınız boyunca başarılı olmanızı temenni ediyor, yaptığınız bu çalışmalardan ötürü sizleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Ordu KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde aldıkları ders kapsamında başarılı olan öğrencilere uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgesi verildi. Etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordu Vali Vekili Ekrem Ballı, “ Meslek Yüksekokulu öğretim kadrosu ve öğrencilerinin ortaya koyduğu bu güzel etkinlikte yer almaktan onur duyuyorum. Öğrencilerimizin bu azimli çalışmaları iş hayatında da gösterdikleri sürece başarılı olacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından festival mehteran takımı gösterisi, Aşçılık Programı öğrencilerinin “Kepçe Devir Teslim” töreni, halk oyunu gösterileri,  çeşitli yarışmalar ve eğlence programlarıyla devam etti.