ODÜ'de Astronomi Şenliği

23.05.2017

Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin topluma hizmet uygulamaları dersi proje çalışmaları kapsamında “ODÜ Astronomi Şenliği” gerçekleştirildi.

Ordu’daki farklı yaş gruplarında yer alan öğrencilere yönelik olan şenlikle, astronomiye yönelik farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Öğr. Gör. Dr. Murat Çetinkaya ve Arş. Gör. Filiz Demirci’nin danışmanlığında gerçekleştirilen astronomi şenliğine pek çok okuldan yoğun ilgi oldu. Bahçeşehir Koleji, Altaş Koleji, Bilim-Sanat Merkezi, Başöğretmen, Akkuş, 75. Yıl ve Bayadı gibi pek çok okuldan 500’ü aşkın farklı öğrenim düzeyindeki öğrenciler şenliğe katıldı.

22-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Astronom İsmet Doğukan Boyacı da katkı sağladı. Ordu’nun pek çok okulundan gelen öğrenciler uzay küresi, sanal gerçeklik gösterimleri, gökyüzü gözlemi ve pek çok atölye çalışması ile buluşturuldu. Ayrıca gerçekleştirilen bu şenlik ile küçük yaşlardaki öğrencilerin, popüler bilimin en basit halini gözlemlemeleri ve gözlemlediklerini kendi mevcut imkânlarıyla uygulayabilmelerine olanak sağlandı.