IX. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi Tamamlandı

23.05.2017

Üniversitemiz ile Eğitim Araştırmaları Birliği tarafından ortaklaşa  düzenlenen “Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” kongresi sona erdi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda başlayıp Eğitim Fakültesindeki 12 farklı salonda bildiri sunumları ile devam eden kongre üç gün sürdü. Kongrede başta fen ve teknoloji eğitimi olmak üzere Türkçe eğitimi, sosyal bilimler eğitimi, matematik eğitimi, demokrasi ve değerler eğitimi, milli irade bilinci ve katılımcı demokrasi, yeni öğretim yöntem ve teknikleri, eğitim programları ve öğretim, özel eğitim, spor eğitimi, dil eğitimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, eğitim yönetimi, temel eğitim, din eğitimi ve sanat eğitimini kapsayan 30 farklı alanda 750’si sözlü 50’si poster olmak üzere yaklaşık 800 bildiri sunuldu. Sempozyumda ayrıca davetli konuşmacılar Prof. Dr. Alistair Ross, Prof. Dr. İbrahim Ahmad Bajunid ve Prof. Dr. Joanna Madalińska-Michalak’ın konuşmaları da yer aldı. Kongre süresince “Milli İrade Bilinci ve Katılımcı Demokrasi için Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” temalı bir panel ve “Medya Okur-Yazarlığı” başlıklı çalıştay düzenlendi. Kapanış töreni Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda yapılan sempozyumda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları tarafından “Meşk Trio” konseri gerçekleştirildi. Kapanış töreninde konuşan Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Son derece kıymetli ve önemli bir kongreyi Üniversitemizde gerçekleştirmiş olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Üniversiteler gibi temeli bilime dayalı kurumların ana fonksiyonu sadece insan yetiştirmek, onlara diploma vermek, onları meslek, sanat sahibi yapmak değil, bu vasıfların yanı sıra bulundukları şehre, ülkeye katkılarda bulunmak ve bilimsel teoriler geliştirmektir. Bu amaçla Üniversitemiz ve Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği iş birliğiyle düzenlenen, IX. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi çerçevesinde “milli irade bilinci, demokrasi ve eğitim” gibi toplumları yakından ilgilendiren konular üzerinden çalışmalar yapılarak bilimsel bir etkinlikler gerçekleştirildi. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman’a, kongre düzenleme eş başkanları Prof. Dr. Kenan Demirel’e, Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu’na ve Yrd. Doç. Dr. Martina Riedler’e, kongre düzenleme kurulu üyelerinin yanı sıra Eğitim Araştırmaları Birliği konsey başkanlarına, çalışma gruplarına ve üyelerine, katkı sunan herkese ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.