ODÜ’lü Öğrenciler “3. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu”nda

09.05.2017

Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 60 öğrenci bu yıl üçüncüsü düzenlenen “3. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumuna” katıldı.

Ordu büyükşehir Belediyesi tarafından 05-06 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen “Yunus Emre Sempozyumu” na yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen katıldı. Birincisi ve ikincisi ulusal düzeyde olan sempozyum bu yıl uluslararası düzeyde organize edildi. Sempozyumun açılışı Ünye'de bulunan Yunus Emre Türbesi'nde gerçekleştirildi.

İki gün süren program Ordu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından gelen akademisyenler “Aşk Terimine Yunus Emre’nin Dilinde Yüklenen Edebi Tasarımlar”, “Yunus’un Şiirlerinde Hikmet-i Teşri (İbadetlerin Sırları)” , “Yunus Vadisi’nde Bir Öncü Şair: Kaygusuz Abdal”, “Aşk Terimi’ne Yunus Emre’nin Dilinde Yüklenen Edebi Tasarımlar”, Yunus Emre Şiirlerinde Folklor Motivleri”, “Hoca Ahmed Yesevi’den Yunus Emre’ye Ölüm Düşüncesi” gibi konu başlıklarıyla bildiri sunumlarını gerçekleştirdiler.