Kütüphane Haftası Kapsamında 81 İlde Eş Zamanlı Kitap Okundu

29.03.2017

81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen kitap okuma etkinliği 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplumun kitaba ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak ve okur sayısının artmasını sağlamak için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde okuyucular Üniversitemiz Merkezi Kütüphanesinde yer alan kitaplar arasından seçtikleri kitapları okudular.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç düzenlenen okuma etkinliği kapsamında yaptığı konuşmada “Ülkemizde olduğu gibi Üniversitemizde de 53. Kütüphane Haftası’nı şenlik havasında geçirmekteyiz. Bizim için burada önemli olan okuma alışkanlığının bir hayat felsefesi olarak bütün topluma benimsetmektir. Düzenlenen bu etkinlikte hem öğrencilerimiz için onların ilgisini çekebilecek bir ortam hazırlamaya çalışıyor hem de öğrencilerimizi farklı kitaplarla buluşturmaya gayret ediyoruz. Kütüphanemizle ilgili çok ciddi çalışmalarımız var, bilgiye ulaşmayı kolaylaştırma ve bir o kadar da bilgiyi kullanılabilir hale getirmek için çok modern bir kütüphane inşa ediyoruz. Bunun yanı sıra son derece modern ve her türlü teknolojik imkanı içerisinde barındıran yeni kütüphanemizde akademisyen ve öğrencilerimizin her türlü kaynağa daha kolay ulaşmasını sağlayan gerekli alt yapıyı oluşturduk. Bu etkinliğe katılımları dolayısıyla başta öğrencilerimize, bütün akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.