ODÜ'de Şehitlere Saygı Konseri Gerçekleştirildi

29.03.2017

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Topluluğu tarafından “Şehitlere Saygı” konseri gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Farklı yörelerden ezgilerinin seslendirildiği konserde Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır, Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı, Şehit Anası, Vay Mehmet, Yürek Odur Daim Yana, Teyyaremi Uçurdum, Anadolu Yetim, Tekbir, Salat-ı Ümmiye, Buna Er Meydanı Derler, Mert Dayanır Namert Kaçar, Yanık Ömer, Vatan parçaları icra edildi.

Konser sonrası Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara koro şefi Prof. Sabri Yener ve Doç. Dr. İrfan Karaduman’a, Prof. Dr. Tevfik Noyan Öğr. Gör. Emre Şimşek ve Öğr. Gör. Ercan Durmaz’a, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli Öğr. Gör. Adem Kılıç ve Araş. Gör. Ahmet Serdar Yener’e teşekkür belgesi takdim etti.

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinden bir bölüm okuyarak başlayan Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Vurulmuş tertemiz alnından yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor. Bayrağımızı göklerden indirmeyen, ülkemizi böldürmeyen, şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimiz için bir saygı gecesi düzenledik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu vatan gençlere emanettir.’ Sözünde ifade ettiği gibi vatan evlatları kendisine verilen emanete sahip çıkarak şehit düşmüştür. Koromuz, şehitler için yazılan ağıtlar, türküleri seslendirerek yaşanılan duygu yüklü olayları bize bir kez daha hatırlattı. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Ş. Metin Kara ise “ Bugün burada sizlerin huzurunda aziz şehitlerimzi bir kez daha saygı ve minnet ile yad ediyorum. Bin yıldır bu topraklarda şehit düşen insanlar Anadolu toprağını bizlere vatan yaptılar, şehitlerimiz bu yurdu kanlarıyla suladılar, bu uğurda can verdiler. Anadolu toprağı çok verimlidir. Bir tohum atarsınız başaklar bire kırk verir. Aynı zamanda bu topraklar, şehitler bakımından da çok verimlidir. Mehmetlerimiz bir ölür, bin dirilir. Bugün de gençlerimiz bunu gösterdi, bu gençlerimiz var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” şeklinde konuştu.