Dünya Tiyatro Günü’nde Üniversitemizde “İki Efendinin Uşağı” Oyunu Sergilendi

28.03.2017

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında “İki Efendinin Uşağı” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İtalyan yazar Carlo Goldoni'nin yazdığı “İki Efendinin Uşağı” adlı oyunun yönetmenliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğr. Gör. Züleyha Çubuk yaptı. Goldoni’nin üç perdeden oluşan orijinal metni iki perdeye düşürülerek, sahneleme yorumunun dış katmanına; tiyatro oyunları oynayarak geçimlerini sağlayan, yaptıkları iş sebebiyle “ahlaksız” yaftası yapıştırılan, haklarında ölüm fermanları çıkarılarak görüldükleri yerde canlarına kıyılması emredildiği için yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan, farklı kültürlerde yetişmiş, biri İtalyan halk tiyatrosu Commedia Dell’arte geleneği ile diğeri Türk halk tiyatrosu Ortaoyunu-Tuluat geleneğinden gelen iki gezici tiyatro kumpanyası yerleştirildi.

Sahnelenen oyun sonrası Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli tiyatroda emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “ Tüm tiyatro sanatçılarının, öğrencilerimizin ve tiyatroseverlerin Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun. Bu oyunun sergilenmesinde sahne önünde sahne arkasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Beni en çok sevindiren durumlardan biri de Üniversitemiz Tiyatro Bölümünün bu kadar gelişmesidir, burada sergiledikleri birlik ve beraberliktir. Umarım perdeniz hiç kapanmaz.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “Birkaç yıldır bu oyunları sürekli izliyorum, gerçekten Üniversitemizin büyüdüğünü burada bir kez daha görmekteyiz.  Bu gelişime Tiyatro Bölümümüz de çalışmaları ile katkı sağlamakta. Bugün burada çok güzel dakikalar geçirdik. Bu çalışmada emeği geçen, teşekkürü hak eden akademisyen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.