Üniversitemiz Öğrencileri Çanakkale Şehitlerini Ziyaret Etti

22.03.2017

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü kapsamında Üniversitemizden 44 öğrenci Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

Tarihin önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı’nın önemini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Üniversitemiz öğrencileri Gelibolu Yarımadası’ndaki Conkbayırı, Arı Burnu, Kocatepe, Kanlısırt, Seddülbahir gibi cepheleri gezdi. Çanakkale Abidesi ve 57. Piyade Alay Şehitliğini görme fırsatı bulan öğrenciler, Gelibolu Yarımadası’ndaki destanı rehberlerden dinledi.

Ziyarette atalarının tüm imkansızlıklara rağmen milletin değerlerini korumak amacıyla gösterdiği mücadeleci ruha yerinde şahitlik eden Üniversitemiz öğrencileri ziyaretten duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler.