ODÜ’de “Sazendeva” Konseri

16.03.2017

Üniversitemizde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Çalgılar Topluluğu  Sazendeva grubu tarafından konser verildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Türk Müziği Çalgılar Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Sabri Yener, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Türk Musikisinden eserlerin yer aldığı konserde Göksel Baktagir’in bestelerinden “Gülru”, “Masum Aşk”, “Su Gibi”, “Garip”,  eserleri seslendirildi. Bunun yanı sıra konserde kürdili hicazkar, hicaz saz semai,  hicazkar oyun havası, nihavend saz semaisine ait besteler icra edildi.

Konser,  Sazendava grubu müzisyenlerine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli ve Türk Müziği Çalgılar Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Sabri Yener tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.