Proje Tabanlı Öğretim Elemanı Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

10.03.2017

Üniversitemiz akademisyenleri ile Proje Tabanlı Öğretim Elemanı Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Fen Edebiyat Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Özcan ve akademisyenler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Mevlana Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Özcan, proje kapsamında ulaşılmak istenen hedefler, projenin Üniversitenin stratejik hedefleri ve uluslararasılaşması süreçlerine ne gibi katkılarda bulunabileceği konusunda akademisyenleri bilgilendirdi. Toplantıda proje tabanlı öğretim elemanı değişim programı, yükseköğretim kurumunun bu program ile hedeflediği strateji,  proje hazırlayacak öğretim elemanlarının izleyeceği yol, proje önerisi için başvuru formu, projenin süresi/projenin başlangıç ve bitiş tarihleri, projenin yapısı ve yönetimi, proje bütçesi öngörüsü, proje oluşturabilecekleri alan ve alan kodları, işbirliği yapılabilecek ülkeler, proje kapsamında yapılacak ödemeler (öğrenciler için burs, gelen/giden akademisyenlerimiz için günlük yevmiye miktarı ve ulaşım için) ile ilgili konularda sunum gerçekleştirildi.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında proje başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının 31 Mart 2017 tarihine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden kendilerine ait T.C. Kimlik No ve şifre ile sisteme giriş yaparak başvuru yapması, başvuruları Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğüne teslim etmesi gerektiği ve son başvuru tarihin 04 Nisan 2017 olduğunu belirtildi.