Üniversitemiz Personelinden Örnek Davranış

07.02.2017

Üniversitemiz personeli Turgay Demirtaş Cumhuriyet Yerleşkesi’nde donmak üzere olan yaklaşık 200 serçeyi hayata döndürdü.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu geçtiğimiz günlerde, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binası arkasında donmak üzere olan yaklaşık 200 serçeye yardım eden Turgay Demirtaş, ilk gün 15 serçeyi içeri alarak ısıttı ve besledi. 200 serçeyi üç gün boyunca aynı süreçlerden geçiren Demirtaş, serçeleri donmaktan kurtardı. Ayrıca Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü arayarak yaralı olan serçelerin tedavi edilmesini sağladı.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Geçen haftalarda yoğun kar yağışıyla birlikte dondurucu bir soğuk yaşandı.  Soğuklardan dolayı birçok hayvanın doğal yaşam ortamı olumsuz koşullardan etkilendi.  Yerleşkemize gelen serçeler hem soğuktan dolayı hem de binaların etrafında yiyecek bulamadıkları için aç kalıyorlar. Üniversitemiz elemanı Turgay Demirtaş buna şahit olarak kendine göre tedbirlerini almış. Almış olduğu bu tedbirlerle 200 kadar serçenin kurtulmasına vesile oldu. Onun bu davranışı gönül telimize dokundu. Kendisini hem tebrik ediyor hem de merhametli bir tavır sergilediği için kendisiyle Üniversitemiz adına gurur duyuyoruz. Bundan sonra da elemanlarımızla beraber doğaya sahip çıkarak her canlının yaşaması için elimizden geldiğince çalışacağız.” dedi.