İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

ODÜ'de Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor

04.01.2017

Üniversitemizin ana yerleşkesinde inşaat çalışmalarına devam edilirken çevre düzenleme faaliyetleri de hız kesmeden sürdürülüyor. Bu kapsamda Rektör Yarılgaç Tıp Fakültesi Morfoloji binası çevresi ve Merkezi Kantin’de incelemede bulundu.

Üniversitemizde yeşil alanların sürdürülebilirliğini sağlamak adına mevsime göre budama, gübreleme, sulama ve yabancı ot temizliği gibi bakım işlemleri aralıksız devam ediyor. Yerleşke alanlarının gelişimi ve ihtiyaçları doğrultusunda yapısal ve bitkisel peyzaj projeleri geliştirmek, bölgenin ekolojik koşullarına göre çevre düzenleme çalışmalarında kullanılacak olan bitkileri belirlemek, temiz, düzenli, bakımlı ve doğayla iç içe bir kampüs alanı içerisinde estetik ve fonksiyonel dış mekan ortamları oluşturmak, bitki flora ve faunası açısından zengin ağaçlandırma ve çiçeklendirme faaliyetlerinin gerçekleştiği yeşil alanlarda Üniversitemiz öğrencilerinin keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamak için Ordu Üniversitesi Çevre Düzenleme Müdürlüğü, kampüs alanı içerisine yaklaşık 120 dönümlük açık alanda görsel değeri yüksek 55 farklı türde yaklaşık bin 700 adetin üzerinde ağaç-ağaççık, 63 farklı tür ve varyetede 5 bin civarında çalı,  yaklaşık 50 bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi. Dikimi gerçekleştirilen bitkiler içerisinde akçaağaç, atkestanesi, gürgen, katalpa, sedir, servi, dişbudak, mabet ağacı, güvey kandili, oya ağacı, sığla, ladin, çam, çınar, söğüt, sekoya, porsuk, ıhlamur, mazı, elma, erik, zeytin, ayva, mandalina, kamkat, ters dut, incir, ceviz, kriptomerya, erica, hebe, yayılıcı muşmula, gardenya, sarı papatya, cennet bambu, kamkat, akuba, kül çiçeği, acem halısı, sarı boya çalısı, kırmızı kordilin, pitosporum, mavi çim, bodur berberis, altuni taflan, melez servisi, yayılıcı mine, şimşir gibi estetik ve fonksiyonel özellikli pek çok tür mevcuttur.  Bununla birlikte, ana arterler boyunca yer alan refüj, kavşaklar ve fakülte binaları çevreleri düzenlenirken bitki dikilen 31 bin 640 metrekarelik alanda çimlendirme çalışmaları yapıldı.

Kampüs alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen bunun yanı sıra Merkezi Kantin’de öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Mevcut yeşil alanların estetik anlamda değer kazanması ve mevsimsel değişimlerin hesaplanarak buna uygun bitki türlerinin kampüs alanlarında hayat bulması hem Üniversitemiz hem de şehrimiz için nezih bir ortamın oluşmasını sağlayacak. Kampüs alanında estetik ve fonksiyonel özellikleri ile öne çıkan bitkilerin dikim çalışmalarına ve yeşil alan miktarını artırmaya yönelik faaliyetlere hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00