Heredot Cevdet ODÜ’de

27.12.2016

Türkiye’nin birçok ilinde ve üniversitesinde yapılması planlanan “Tarihin Satır Araları” konulu söyleşinin ilki Hasan Kaçan tarafından Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Üniversitemiz tarafından organize edilen söyleşide Hasan Kaçan’a Göksel Baktagir ve Eda Karaytuğ müzikleriyle eşlik etti. Kahramanlık öykülerinin anlatıldığı söyleşide milletin bağımsızlığına vurgu yapan Kaçan, “Altın kafes de verseler zümrüt kafes de verseler bu millet özgürlüğünü, istiklalini kimselere vermez. Tam 840 sene önce aynen bu günlerde olduğu gibi Haçlı ordusu birliği Selçukluları Anadolu’dan çıkarmak için birleştiler. Hepsi Konya yakınlarında toplandılar buranın adı sonradan Miryakefelon olarak anıldı. Sultan Kılıçarslan askerlerini aldığı gibi ordusuyla Haçlıların üzerine yürüdü. En sonunda haçlı askeri geri kaçtı. İşte o zamana kadar Anadolu olarak anılan topraklar o tarihten itibaren Türkiye olarak anılmış oldu.” dedi.

Söyleşi sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Hasan Kaçan’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Noyan, “ Hasan Kaçan Beyefendi bugün bize tarihten sayfalarla eğlendirici aynı zamanda bizleri duygulandıran ve eskiye götüren güzel bir gece yaşattı. Bu gecenin teması kahramanlıktı. Öncelikle bizlerin huzurlu, güvenli bir şekilde yaşamasını sağlayan kahramanlık destanları yazan kahraman asker ve polislerimize minnettarız. Ben inanıyorum ki bu ülke aslında Kurtuluş Savaşı yıllarından kalan birlik ve beraberlik ruhunu sürdürüyor. Vatan ve  bayrak sevgisi kadar kutsal duygular yoktur. Bu vatan uğruna şehit olmuş tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar ailelerine de sabırlar diliyoruz. Bu gecenin anısına Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç adına teşekkür belgesi sunmak istiyorum.” dedi.

Ses Sanatçısı Eda Karaytuğ’a çiçek takdim eden Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gençlerimiz güzel ve dolu vakitler geçirsin diye bu tür etkinlikler yapıyor. Bizler de Ordu’muzun marka değeri olan Ordu Üniversitesi ile birlikte bu geceyi organize ettik. Bu etkinliğin Türkiye’de ilk defa Ordu’da düzenlenmiş olması bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. İnşallah hayırlı olur. Misafirlerimize geldikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.