İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

“Aralıklar” Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

26.12.2016

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Sabahat tarafından hazırlanan “Aralıklar” heykel sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Ordu Umut Verdi Sanat Merkezi Taşbaşı Galeri’de gerçekleştirilen sergi açılışına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Ordu 19 Eylül Gazeteciller Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ve davetli misafirler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden Nihat Hoca’mızın, kendisinin yapmış olduğu eserleri sergilemesi son derce önemli. Sadece anlatan, sadece öğrencilerine gösteren değil de bizzat kendisi de sanatçı. Sanatçı olmak da ayrı bir duygu, ayrı bir ruh gerektiriyor. Her şeye sanatçı gözüyle bakmak da ayrı bir olgunluk seviyesi.  Sanata ve sanatçıya değer veren toplumlar; genelde gelişmiş, bedii zevkleri olan, her şeye değer veren insanlardır. Sanatçılar estetik birtakım eserler ortaya koyarak çağının da ötesine geçen binlerce sene öteden günümüze mesajlar veren insanlardır. Hocamızı tebrik ediyor, serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan “Üniversitemiz, yapılan etkinlikler vesilesi ile şehir ve üniversite arasında güçlü bir köprü kurulmasına önem vermektedir.   Bu tür etkinliklerin kampüs alanı dışındaki kent mekanlarında yapılması, Üniversitemizde yapılan çalışmaların Ordu halkı ve sanatseverlerle buluşmasına vesile olmaktadır.  Dokuz yıllık emeğin ürünü olan heykel alanındaki çalışmalarını bu sergi ile halkımızla paylaşan öğretim üyemize başarılar diliyorum.”   diye konuştu.

Sergide Yrd. Doç. Dr. Nihat Sabahat’ın 2006 sonrasında yapmış olduğu heykel çalışmalarından devr-i alem, kufi külliyatı ve Anadolu serilerinden taş, bronz ve karışık teknikle yapılmış eserlerinden örnekler yer alıyor.  16 eserin sergilendiği “Aralıklar” sergisi 31 Aralık tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00