İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

Fatsa MYO'da "Modanın Temelleri" Söyleşisi

21.12.2016

Fatsa Meslek Yüksekokulunda “Modanın Temelleri” söyleşisi gerçekleştirildi.

Fatsa Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen 'Modanın Temelleri' söyleşilerinin ilki Fatsa Meslek Yüksekokulu ve Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı  Öğr. Gör. Deniz Atik, Yeditepe Üniversitesi Öğr. Gör. tasarımcı Burçe Bekrek ve tasarımcı Serdar Bostancı'nın katılımlarıyla Atik Otel'de yapıldı.

Öğretim elemanları ve bölüm öğrencilerinin katıldığı söyleşinin ilk oturumunda Öğr. Gör. Burçe Bekrek ve tasarımcı Serdar Bostancı moda tasarımının temel kavramları, sektördeki iş olanakları, tasarımcı olmanın basamakları hakkında bilgiler verdi. Söyleşinin ikinci oturumunda ise tasarım dosyalarını değerlendirildi. Başarılı olan tasarım dosyaları moda tasarım yarışmaları ve moda haftalarına katılmak üzere seçildi.

Moda tasarımı gibi bir sektörün içerisinde var olabilmek için üretim basamaklarını deneyimlemenin ve moda imgesi yaratabilmek için vizyoner bir tasarım algısı oluşturabilmenin çok önemli olduğunun konuşulduğu söyleşide tasarımcı adayları kariyerleri adına yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi. Bununla birlikte ülkemizde son yıllarda yükselişe geçen moda tasarımı sektörünü bölgemize tanıtmak adına Üniversitemiz bünyesindeki ilgili bölümlerde verilen tasarım ve üretim eğitimlerine ek olarak sektörle yapılacak iş birlikleriyle geleceğin tasarımcı adaylarını ileriye taşımak adına yapılacak projeler üzerinde duruldu.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00