İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

ODÜ’de Halil Çokyürekli Konseri

19.12.2016

TRT Sanatçısı Halil Çokyürekli Üniversitemizde zurna konseri verdi.

Ordu Üniversitesi Sahne Performansları Kulübü tarafından Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Halil Çokyürekli’ye kabak kemanede Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Timur Eşigül, tuşlu çalgılarda Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Dr. Sercan Özkeleş,  bağlamada Mehmet Gökçe, bass’ta İbrahim Akgül, perküsyonda Mete Uğur Koçoğlu ve Alican Kaya, davulda Tuncay Çiçek eşlik etti. Ayrıca sahnede Kadıoğlu Zeybeği müziği eşliğinde efe oyunu sergilendi.

Halil Çokyürekli, “Zurna; 3 bin yıldır yaşam sürdüren, Orta Asya’nın bağrından kopup bugüne kadar gelmiş milli enstrümanımızdır. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ve benim buraya gelmeme vesile olan Timur Eşigül’e ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Halil Çokyürekli’ye çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Noyan, “Bu akşam TRT Sanatçısı Halil Çokyürekli Anadolu’muzdan ezgiler, folklorumuzdan parçalarla yüreklerimizi fethetti. Geleneksel ve klasik müzik aletlerinin ne kadar uyumlu olduğunu, sergilenen efe oyunu ile de Türk’ün dünyaya karşı dik duruşunu bir kez daha gördük. Kendisine geldiği için Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli de Öğr. Gör. Serdar Özdoğan ve Öğr. Gör. Sercan Özkeleş'e teşekkür belgelerini takdim etti.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00