İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

Rektör Yarılgaç’a Ziyaret

14.12.2016

Ordu eski Turizm ve Kültür Müdürü Servet Yerli, Ordu Müze Müdürü Neşe Öncül, Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, Av. Hüseyin Güreşçi, Av. Hatice Ergen, Talip Sezer ve Abdullah Honduroğlu; Rektör Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, Üniversitemizin Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümleri ile ilgili görüşler aktarılarak bu konuyla ilgili ortak kanaatler dile getirildi. Turizm kenti olan Ordu’da bulunan tarihi ve kültürel mirasımızın korunması ve gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili olarak arkeolojik çalışmaların önemine vurgu yapılıp Arkeoloji Bölümünün şu anda ilimizde yapılan çalışmalara gelecek yıllarda katkı sağlayabilmesi konusunda görüş ve temenniler dile getirildi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Güçlü milletler geçmişlerinden aldıkları kültür ve tarihsel miraslarının üzerine geleceklerini inşa etmişlerdir.  Biz Ordu üniversitesi yöneticileri olarak Köklü tarihsel mirasa sahip olan ülkemiz ve ilimizde yapılan tarihi çalışmaları önemsiyoruz. İlimiz, bölgemiz ve ülkemizde yapılan bu tür çalışmalara katkı sağlamanın yanı sıra şu anda farklı alanlarda doktora ve lisansüstü eğitimlerini tamamlamak üzere yurt dışı ve yurt içinde görevlendirilen 150’ye yakın araştırma görevlimiz eğitimlerini tamamladığında daha da güçlenecek olan kadrolarımız ile fen bilimleri, sosyal bilimler, kültür, sanat ve diğer alanlarda ilimizdeki çalışmalara büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00