İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

ODÜ’de Şehitlere Saygı, Teröre Tepki Yürüyüşü

13.12.2016

Üniversitemizde şehitlerimiz için saygı ve terörü kınama yürüyüşü gerçekleştirildi.

10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen patlama sonucu şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşları anmak amacıyla Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanıldı. Yürüyüşe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Öğrencilerimizin çok önemli bir hassasiyetine şahit oluyoruz. Günlerdir hepimizin içini yaralayan, çok üzüldüğümüz olaylara millet olarak tanıklık ettik. Bu sorunları zaman içinde muhakkak aşacağız çünkü Türkiye büyük bir devlet, Türk milleti çok büyük bir millettir. Bizler yüzyıllardır bu tür mücadelelerin içerisinden gelen bir milletiz. Milletimiz teröre ve teröriste asla prim vermeyecektir. Biz Ordu Üniversitesi olarak konuyla ilgili hassasiyetimizi bugün burada dile getirerek hain eylemlerin asla amacına ulaşamayacağını bütün kamuoyuna, insanlığa, dünyaya göstereceğiz. Bu gençlerimiz, milletimiz var olduğu sürece devletimize bir zarar verilemeyecektir. Bugün yurt dışından ve 81 vilayetimizin her köşesinden öğrencilerimizle birlikte bu bayrağın altında toplanmış vaziyette tepkimizi dile getiriyoruz. Özel hassasiyetlerinizden ötürü öğrencilerimize çok teşekkür ederim.” şeklide konuştu.

Tüm öğrenciler adına konuşma yapan Ziraat Fakültesi öğrencisi Semih Eser, “Devletimiz gerek içeriden gerek dışardan ağır saldırılar altındadır. Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşen 44 insanımızın hayatına mal olan terör eylemlerini lanetliyoruz. Türk gençliği olarak devletimizin ve onun güvenliğini sağlamakla görevli olan güvenlik kuvvetlerimizin dün olduğu gibi bugün de yanındayız yarın da yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00