İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

“Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” Kongresi ODÜ’de Gerçekleştirilecek

13.12.2016

“Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” kongresi 11-14 Mayıs 2017 tarihinde Ordu Üniversitesinde yapılacak.

Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği Genel Sekreteri ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrrahoğlu, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel ile birlikte Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Üniversitemiz ile Eğitim Araştırmaları Birliğinin ortaklaşa düzenleyeceği “Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” kongresinin düzenleme toplantısı için gelen Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu kongrenin mayıs ayı içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Cerrahoğlu, “ Ordu Üniversitesi ile beraber Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenleyecek olduğumuz kongrede ülkemizin 15 Temmuz’da yaşadığı hain darbe teşebbüsü sonrasında milli irade bilinci ve katılımcı demokrasiyi öne çıkaran kongre serilerinden birini gerçekleştirmiş olacağız. Eğitim Araştırmaları Birliği Avrupa Birliği'ne üye, Dünya Birliğinin de kurucusu olarak bu kongreler serisinin dokuzuncusunu da Ordu Üniversitesi ile düzenleme kararı aldı. Tükiye’den ve yurt dışından tahminen bine yakın katılımcıyı mayıs ayında Ordu Üniversitesinde bir araya getireceğiz. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın göstermiş olduğu yakın ilgi, anlayış, bilime katkı isteği bizi fazlasıyla memnun etti.” şeklinde konuştu.

Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizi de dahil ettiğiniz milli irade ve katılımcı demokrasiyi öne çıkaran uluslararası düzeydeki bu kongreye katkınız için teşekkür ederiz.”dedi.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00