İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlama Mesajı

02.12.2016

Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde” sağlanması amacıyla 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’nun 1993/29 sayılı bildirisi ile Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Bu önemli günde bizler her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunu bilerek sürdürdüğümüz yaşamımızda engelli vatandaşlarımızın her alanda daima yanındayız. Bu amaçla özel eğitim gereksinimi olan bireyleri sosyal hayata katmayı hedefleyerek Üniversitemizde “Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları”nı 186 özel partner ve sporcu, 100 eğitmen ve idareci ile 150 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirdik. Ayrıca 2017’nin ilk yarısında bitecek olan Merkezi Kütüphane binası içerisinde de görme, işitme ve konuşma engelli öğrencilerimiz için özel odalar tasarladık. Gelecekte de sürdüreceğimiz buna benzer çalışmalarla özel vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya aday bir üniversite olmaya hız kesmeden devam edeceğiz.

Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi bununla beraber yaşama sevinçlerinin arttırılması umuduyla tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlarım.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00