ODÜ URAP Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

17.11.2016

Üniversitemiz URAP sıralamasında kuruluşundan bu yana devlet üniversiteleri arasındaki yerini üst seviyelere taşıma yolunda hız kesmeden ilerliyor.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı oluyor. URAP, üniversiteleri değerlendirirken makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam doküman sayısı, doktora öğrencisi sayısı, doktora öğrencisi oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ölçütlerini kullanıyor.

Web of Science/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan University Ranking by Academic Performance (URAP) 2016-2017 sonuçlarına göre sıralamadaki yerini yükseltmeye devam eden ODÜ 2000 yılından sonra kurulan 54 üniversite arasında  29’uncu, 2000 yılından sonra kurulan 42 devlet üniversitesi arasında 23’üncü sırada yerini aldı.

Üniversitemiz gerek son yıllarda diğer kurumlarla gerçekleştirdiği proje ve araştırma faaliyetlerindeki artışla gerekse BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) biriminin desteklediği proje sayılarındaki artışla birlikte,  akademik performansındaki ilerlemesini daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyor.