Üniversitemiz Personelinden Örnek Davranış

11.11.2016

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yaralı karacayı 3 kilometre omzunda taşıyarak tedavisinin yapılmasını sağlayan Üniversitemiz personeli Volkan Bal’ı makamında kabul etti.

Perşembe ilçesinde geçtiğimiz günlerde arkadaşlarıyla birlikte avlanan Üniversitemiz personeli ve Ordu Avcılar Derneği Üyesi Volkan Bal, ormanda bulduğu yaralı karacanın kanamasını durdurduktan sonra tedavi edilmesi için karacayı 3 kilometre boyunca omzunda taşıyarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne götürdü. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç örnek davranışından dolayı Volkan Bal’ı tebrik ederek hediye takdim etti.

Rektör Yarılgaç, “ Avlanmak tabiatın genel kanunu fakat hayvanları yok edecek şekilde, onlara yaşama fırsatı vermeyecek şekilde avcılık yapmak onların nesillerini tüketmek anlamına gelir. Üniversite personelimizi bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum. Bu bilinçli tavır herkese örnek olmalıdır. Üniversitemizin sadece bilimsel faaliyetlerle değil bu tür sosyal hadiselerle de gündeme gelmesi bizim için sevindirici bir durumdur.” dedi.