ODÜ’de Kimya- Toplum ve Ekoloji Konferansı Verildi

03.11.2016

TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Şeref Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya Üniversitemizde Kimya-Toplum ve Ekoloji konulu bir konferans verdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sağlık Bilimleri Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Temel bilimlerin ülkemiz ve dünyadaki önemini vurgulayan Prof. Dr. Bekir Çetinkaya,  temel bilimler ile kimya, teknoloji ve toplum arasındaki ilişki, kimyanın sınırları ve ekoloji gibi konu başlıklarında sunum gerçekleştirdi. Kimya, fizik ve biyoloji bilimlerinin uygulama alanları hakkında örnekler veren Çetinkaya, temel bilimler olmadan, tıp, mühendislik, çevre ve daha birçok uygulamalı bilimlerin gelişemeyeceğine dikkat çekti. Ekoloji konusuyla sunumu bitiren Çetinkaya doğal kaynaklar ve çevrenin atalardan kalan bir miras değil, torunlara bırakılacak emanet olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin’in Prof. Dr. Bekir Çetinkaya’ya teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.